تبلیغات
تغذیه ی سالم - کلسیم2
تغذیه ی سالم
مصرف غذاهای سالم و گیاهی = تناسب اندام + سلامتی
دوشنبه 10 مرداد 1390

کلسیم2

دوشنبه 10 مرداد 1390

نوع مطلب :مقالات، 
نویسنده :سهیلا رایانی

کلسیم (2) :
آب پرتقال:
آب پرتقال غنی شده، بیشتر از 240 میلی گرم کلسیم دارد، و هر فنجان از غلات غنی شده بیشتر از 1000 میلی گرم کلسیم را برای بدن فراهم می‌کند.
دانه ها و مغز ها :
دانه‌ها ومغزها به چند روش می‌توانند سلامت استخوان را تحکیم ببخشند. بادام، پسته و تخمه آفتابگردان دارای میزان بالای کلسیم هستند. گردو و دانه‌های بزرگ حاوی اسیدهای چرب امگا 3 می‌باشند. بادام زمینی وبادام درختی دارای پتا سیم هستند که مانع از دست دادن کلسیم از طریق ادرار  می شوند. مغزها همچنین دارای پروتئین و دیگر مواد مغذی می‌با شند که در ساخت استخوان‌های قوی نقش مهمی را بازی می‌کنند.
نمک:
نمک باعث کاهش کلسیم بدن می‌شود. هر چه بیشتر نمک مصرف کنید، کلسیم بیشتری از طریق ادرار دفع می‌شود. اگر مقدار کمتری نمک را در رژیم غذایی خود بگنجانید، بدن کلسیم بیشتری خواهد داشت و به این ترتیب استخوان‌ها قوی‌تر می‌شوند.
پیاده‌روی سریع، حرکات موزون، تنیس و یوگا از بهترین ورزش‌ها برای استخوان‌ها هستند.
  میز ان کلسیم موجود در مواد غذایی گیاهی :
 
 ماده غذایی
واحد
میزان کلسیم میلیگرم
نان سنگک
اکف دست
20
نان تا فتون
اکف دست
20
نان بربری
اکف دست
17
نان فانتزی
100گرم
17
نان لوا ش
اکف دست
3
کنجد خام
100گرم
783
تخمه آفتابگردا ن
100گرم
360
لوبیا سویا
100گرم
257
بادام خام
100گرم
252
جعفری
100گرم
245
کلم پیچ
100گرم
212
آلبالو خشک
100گرم
200
انجیر خشک
100گرم
193
لوبیا چیتی
100گرم
150
پسته خام
100گرم
136
اسفناج
100گرم
128
کلم بروکلی
100گرم
105
برگه زردآلو
100گرم
70
 
ضمنا 1 لیوان کشک 260 میلیگرم کلسیم دارد ، و هما نطور که قبلا عنوان کردم ، خوردن 2وعده کشک سا لم در هفته جایگزین خوبی  به جای سا یر لبنیا ت میبا شد.
در اینجا باید نکته ای را یاد آوری کنم، همه ی پزشکان ایراد عمده ای  که ازتغذیه ی گیا هخواری میگیرند این است که هیچ ماده ی غذایی مانند شیر و ماست نمی توا ند کلسیم بدن را تامین کند ، من به عنوان یک گیاهخوار وجود کلسیم بالا را در شیر و ماست نفی نمی کنم ، اما نکته ای که باید به آن توجه شود این است که کدام شیر و ماست؟ آیا شیر و ماست پاستوریزه با مقدار زیادی از مواد نگهدارنده و بقیه ی موادی که در کارخانجات لبنیات سازی به آن اضافه میشود دیگر ارزش غذایی دارد و برای بدن قا بل استفاده میباشد؟ اگر شخصی مایل به استفاده از شیر و ما ست است باید آن شیر از گاو و گوسفندی به دست آید که تغذیه ی طبیعی دارد، در بیابان میچرد وما انسان ها برای جلوگیری از بیماری داروهای مختلف را به این حیوانات نمیدهیم. البته این بحث کاملی است که در جای خود راجع به آن صحبت خواهم کرد.